+(45) 22 21 74 07 info@scharf.dk

SCHARF FREEDOM Soft Tøjler

SCHARF FREEDOM Soft tøjlen er et nyt koncept designet til og fokuseret på hestevelfærd. Tøjlen giver mulighed for, uden overbøjning, at træne på alle uddannelsesniveauer. Denne nye teknologi er designet til at eliminere utilsigtet skade på hesten og kan bruges af alle ryttere, uanset om de er professionelle eller amatører. De ny SCHARF FREEDOM Soft tøjler har en designenhed der forvandler tøjlen med ”skyde ringe” og ”coachringe”. Denne funktion gør det muligt at arbejde på samme måde som traditionelle glidetøjler, dog uden mulighed for utilsigtet overbøjning samtidig med fuldstændig ro i hestens mund eller som en helt almindelig tøjle afhængig af hestens holdning og attitude.

De 3 SCHARF FREEDOM soft tøjler

Træning central

Træningstøjle med central tilslutning, denne model fastgøres til gjordens D-ring ved hjælpe af medfølgende karabinhage. Derudover er også inkluderet en connector-regulator til justering og forlængelse af længden af tøjlen.

Træning lateral

Træningstøjle med lateral tilslutning, denne model kan fastgøres to steder enten i side ringene på sadlen med karabinhager eller den kan fastgøres til gjorden med connector-regulatorer uden karabinhager. Der medfølger karabinhager og connector-regulatorer.

Træning Spring

Træningstøjle til spring, denne model fastgøres med karabinhage, som er indarbejdet i tøjlen, direkte i ringen på fortøj/martingale på bringen af hesten. Afstanden fra bid til fortøj/martingale ring skal være mellem 45 og 60 cm.

INNOVATION

Med SCHARF FREEDOM Soft tøjlen kan rytteren ikke utilsigtet overbøje hesten. Når man arbejder med tøjlen har man kun én tøjle i hænderne, hvilket giver mere komfort og enkelhed for rytteren samtidig med  mindre vægt i hestens mund. Tøjlerne fungerer også som en almindelig tøjle. Når stoppet ”coachringene” er aktiveret, altså rammer bid ringene opstår der en ”remskive effekt” og det er nu ikke muligt at overbøje hesten. Ved brug af tøjlen er kontakten af den nedre del af tøjlen altid så hengivende som muligt, da den elastiske del af tøjlen absorberer meget af presset. Denne nye teknologi er designet til at eliminere utilsigtet skade på hesten og kan benyttes af alle ryttere, uanset om de er professionelle eller amatører. Hvorimod den traditionelle glide tøjle er designet til brug af professionelle ryttere. Hvis denne form for træning ikke er udført af en erfaren og sympatisk rytter, kan skaden være meget alvorlig og i mange tilfælde uoprettelige. De mulige fysiske problemer, der kan være forårsaget af misbrug af den traditionelle glide tøjle; hårdt  pres i hestens mund, overbøjningen af nakke/hoved og hals. Dette kan skabe problemer med ryghvirvler, ledbånd, sener, muskler og nerver i alle de nævnte områder.

Farvemuligheder

SCHARF FREEDOM Soft Tøjlen fåes i tre forskellige smukke  farver;
Black, Chocolate og Antislip.

BLACK

chocolate

ANTISLIP

SCHARF FREEDOM Soft tøjlen er en hjælpetøjle
– Designet, testet og fremstillet i Europa.

KORREKT TILPASNING

SCHARF FREEDOM Soft tøjlen leveres med en standard indstilling af coach ringene, som umiddelbart passer til den valgte længde af tøjlen og størrelsen på hesten. Det er vigtigt at Coach ringene altid er placeret parallelt med hinanden. For evt. at justere den samlede længde af tøjlerne skal man placere dem på hesten; Åbne spændet, der adskiller de to tøjler (fører tøjlerne gennem bid ringene i hver side, indefra og ud) og luk så med spændet igen. Med hestens nakke godt strakt skal enden af tøjlerne nå frem til sadlens forkant. Fastgør karabinhagen til D-ringen. Juster længden af tøjlerne fra connector-regulatoren (hvor den er fastgjort til gjorden), indtil den ønskede længde er nået. Dette kan gøre så ofte som nødvendigt.

Formålet med springtøjlen, er at kontrollere hestens handling samtidig med at forhindre hesten i at løfte hovedet uhensigtsmæssigt, men som IKKE forhindrer hesten i at strække nakke og hovedet under afviklingen af springet. Modellen til spring, skal bruges sammen med eget fortøj/martingale. Tøjlen fastgøres altid med karabinhagen.

SCHARF FREEDOM Soft tøjlen i alle modeller hjælper med opbygning af muskulatur uden risiko for utilsigtet overbøjning af hestens hoved/nakke og hals, men sikre hesten korrekt position  af hoved, nakke og hals under træning.

“LØSNINGEN ER I DINE HÆNDER”

SCHARF Freedom Soft tøjlen kan på baggrund af deres unikke karakteristika anvendes i alle discipliner
Dressur, springning, military, distance, væddeløb, western, tur- og fritidsridning, vognkørsel, arbejde fra jorden og Islandsk ridning.

Tøjlen er unik for sin bløde kontakt, store kontrol uden risiko for overbøjning, komforten i kun at skulle bære en tøjle og det faktum, at tøjlen ”passer på” hestens mund og minimerer risikoen for utilsigtet skade.

Ord fra Marie Ida Hocke, springrytter

“Kontrol, stabilitet, lethed og kvalitet med et godt greb, er alt det jeg får, i en og samme tøjle, når jeg udvikler mig i min træning. SCHARF Freedom soft tøjlen giver den optimale frihed til hesten, og hesten kan bevæge sig frit. Med tøjlen kan man stadig ride sin almindelig hverdagstræning uden at den kommer i vej. Den er i stærkt, lækkert og blødt materiale, som gør, at den ligger godt i hånden. For mig hjælper det mig meget med, at jeg kan koncentrere mig om de sværere ting i træningen, fordi hesten ikke kan tage hovedet helt op. Den kan justeres i flere indstilling, alt efter behov og træning.

Jeg døjer med smerter og problemer i min venstre skulder efter en ride ulykke og her er tøjlen fantastisk! Jeg kan nu ride uden smerter efter, samt jeg kan træne mange flere øvelser end nogensinde før. Det er en tøjle, der giver rytteren en optimal støtte, samt hesten en masse bevægelsesfrihed fortil.”