OM SCHARF

Bag SCHARF brandet står Christina Scharf, en dansk kvinde, der startede brandet SCHARF tilbage i 2011. Heste har været trofaste vejledere og en stor passion i Christinas liv.

Firmaet blev startet som CJ Proline, en agenturvirksomhed der distribuerede produkter fra forskellige europæiske ridebrands. Navnet blev i 2019 ændret til SCHARF. Navneskiftet skete på baggrund af interessen for produktion og distribution af eget brand, og i dag står SCHARF for produktion og distribution af SCHARF ridehjelme, Freedom gjorde, Freedom Reins og handsker. Vores vision er elegance, gedigent design med sikkerhed helt i top, og helt i højsæde er hestens velfærd, herunder at hesten skal kunne yde optimalt under de bedst tænkelige omstændigheder. Vi benytter kun de absolut bedste materialer og går aldrig på kompromis. Samtidig benytter vi, så vidt muligt, genanvendelige og/eller let nedbrydelige materialer.

Siden 2012 har også SCHARF varetaget BTB salget af Nathalie Horse Care. Bag Nathalie Horse Care står et hold af stærke, visionære og dynamiske kvinder. Heste er også vores passion og vi er alle hesteejere, ryttere og avlere. Vores serie af plejeprodukter til heste og ryttere, er udviklet i et tæt samarbejde med Nathalie zu Sayn-Wittgenstein. Hun har øje for kvalitet og detaljer.

YOUR CHOICE

Christina har tilbragt de første mange år af sit liv i Grønland med sine forældre og sin bror. Her fattedes den første interesse for heste, da der i fritidsordningen var tilknyttet en smuk lille Shetlandspony, som der blev brugt rigtig mange timer på. Efter et fantastisk eventyr i Grønland flyttede hele familien til Nordsjælland, hvor Christinas hesteinteresse for alvor tog fart på Frederiksborg Ridecenter. Her blev tilbragt alle timer efter skole med hesten Paw og grooming af rideskoleheste. De næste mange år gik med uddannelse, job og selvfølgelig masser af heste.

Det er ikke en hobby, det er en livsstil, tænk ikke så meget, men følg dit hjerte og vær den person din hest vil elske at følge overalt.

Christina Scharf

I 2000 får Christina Scharf en skøn datter, Josephine, som tidligt fattede samme interesse som sin mor; heste. Denne passion delte Christina og Josephine i rigtig mange år, blandt andet på Ørholm Ryttergård og hos Lyngsø Horses. Josephine og Christina red dagligt sammen, og dette bliver startskuddet på design af ridehjelme. 

Idéen blev født da Josephine en dag siger til Christina, ”Mor, hvorfor skal jeg ride med ridehjelm, og du må ride uden?” Christina svarer, ”Det er fordi, at du, Josephine, er klog og mor er dum”. 

Her gik vigtigheden af ordentlig sikkerhed under ridning op for Christina, hvilket startede jagten på en passende ridehjelm, desværre uden større held. På den baggrund blev idéen om at skabe en ridehjelm som er behagelig at have på, som har en god pasform samt en hjelm hvor alle pengepunge kan være med. Siden er der kommet endnu flere SCHARF produkter til, hvor også hestens velfærd har prioriteten.